Öğretmen Şiddetine Karşı Kanun Talebi
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Birliği olarak öğretmenlerin yaşadığı şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.
Eğitim ve Bilim Gücü ve Dayanışma Birliği'nin il başkanları, "Öğretmenlere Yönelik Şiddet Kanununun çıkarılması ve okul güvenliğinin sağlanması" amacıyla bugün ülke genelinde ortak basın açıklaması yaptı.
Eyüpsultan'daki Özel Eyüpsultan Final Akademisi Anadolu Lisesi'nde Irak asıllı olduğu iddia edilen Y.K.'nin önce öğretmeni, ardından da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı vurarak öldürmesi üzerine Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Birliği il başkanları harekete geçme kararı aldı.
Ankara'da düzenlenen basın açıklamasını Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Birliği Genel Sekreteri Sinem Akşemsettinoğlu yaptı. Açıklamaya Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara İl Başkanı Gözde Güler Mutlu ve üyeler katıldı. Açıklamada, Öğretmene Yönelik Şiddet Kanununun çıkarılmasına ve okul güvenliklerinin artırılmasına değinerek, şunları söyledi: "Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Birliği olarak bugün bir araya gelmemizin nedeni, yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekmektir. Öğretmenler tarafından soruna çözüm bulunması ve sesimizin duyurulması için eğitim çalışanlarına sesleniyorum." dedi.
"Vaka artışı bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorun"
İstanbul'da bir okula düzenlenen silahlı saldırı sonucu vefat eden Okul Müdürümüz Sayın İbrahim OKTUGAN'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve eğitim camiamıza başsağlığı dileriz. Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, yöneticiler ve eğitim çalışanları olarak artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmaya devam ediyoruz. Reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında şiddetin artması sadece bireysel değil aynı zamanda toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik fiziksel ve sözlü saldırılar yalnızca çalışanların sağlığını tehdit etmiyor, aynı zamanda öğrencilerin ve velilerin güvenliğini de tehlikeye atıyor.
"Eğitimciler Hak Ettiği Değeri Almalı"
Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz:
Eğitim çalışanlarının can güvenliği artık birinci öncelik olmalıdır. Gerekli önlemler alınmalı ve şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikası benimsenmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkında olduğumuzu ve bu sorunun çözümüne yönelik adımların atılması gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri almalıdırlar.
"Yasal ve somut adımlar atılmalı"
Eğitim Gücü Sen olarak 9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğimizi duyuruyoruz. Bu eylem, eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve sesimizin duyurulması yönünde atılmış bir adımdır. Bu basın açıklamasıyla 'Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddet Yasası'nın bir an önce yasalaşmasını talep ediyoruz. Okullarımıza yeterli sayıda güvenlik görevlisinin sağlanmasını istiyoruz.
Bu hukuki ve somut adımlar atılmadan eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanamaz. "Yarın sen de olabilirsin" diyerek, hepimizin bu tehlikelere karşı savunmasız olabileceğimizi hatırlatıyorum. Hiçbirimiz bu tür bir tehlikeyle yüzleşmeyi hak etmiyoruz. Eğitim Gücü Birliği olarak eğitim emekçilerinin güvenliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zorlu mücadelemizde tüm eğitim emekçilerini yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü unutmayın, eğitim herkesin hakkıdır ve eğitimde şiddetin yeri yoktur. Duyarlılığınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz” dedi.
Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?